Upoznajte plaže Slavonije i Baranje Objavljeno 29/06/2022

Upoznajte plaže Slavonije i Baranje

Otkrivaju se polako brojni skriveni turistički biseri Slavonije i Baranje. Sve je više gostiju željnih upoznavanja još uvijek pomalo divlje i neurkoćene prirode kojom, osobito u vrijeme ljetnih vrućina dominiraju Dunav i Drava.

Drava je najbrža rijeka srednje i istočne Hrvatske, čiju atraktivnost možete osjetiti ležeći u plićaku na nekoj od brojnih pješčanih plaže, opuštajući se i puštajući brzoj Dravi da vas masira. Posebno su zanimljivi riječni meandri i pješčani otoci kojih, ovisno o vodostaju, na Dravi ima desetak. Posebnost ove rijeke čine i pješčani otoci, a najviše ih se nalazi između Gata i Petrijevaca. Nasuprot jednog od njih smjestila se Bistrinačka plaža, po mnogima najljepša dravska pješčana plaža. Osim atraktivnih pješčanih sprudova, ova plaža prvog vikenda u srpnju nudi i atraktivnu manifestaciju – Bistrigin, prvenstvo Panonije u piciginu koji se već desetljećima igra na brojnim slavonskim i baranjskim riječnim plažama.


Odmor na kontinentu i u najtoplijim danima u godini može biti pravi gušt, jer razgledanje kulturne baštine, uživanje u čarobnom Kopačkom ritu ili vinskim podrumima uvijek možete upotpuniti vožnjom čamcem ili kupanjem u Dravi, Dunavu ili brojnim jezerima Slavonije i Baranje. Pješčani otok kod Gata, dravske plaže u Nardu ili kod Nehaja, osječka Kopika te niz dravskih plaža u blizini Osijeka, kao i jezera Borovik kod Đakova, Lapovac kod Našica i Đola u Dardi zbog svoje su atraktivnosti sve češće destinacije i turista, a ne samo lokalnog stanovništva.

Živi Dunav kod Batine i Zeleni otok ljeti su puni izletnika, no najatraktivnija plaža u Baranji ipak je plaža u Dražu na Dunavcu dugačkom čak 10 kilometara. Odnedavno je uređena te danas posjetiteljima nudi prekrasnu šetnicu, terene za odbojku, pametne tuševe, sanitarne čvorove te ugostiteljski lokal.


Na svim je riječnim plažama kao i u jezerima kupanje na vlastitu odgovornost, no duge pješčane obale i otoci do kojih u ljetnim mjesecima i najmlađi posjetitelji mogu doći šetajući po plićaku sasvim su dovoljni za pravo ljetno osvježenje.


BaranjaplažeSlavonija