S&B Veggie Objavljeno 08/07/2022

S&B Veggie

Da, da, i to je moguće – da vegetarijanci i vegani u Slavoniji i Baranji dođu na svoje. S jedne strane, sve veći broj ovdašnjih restorana vege-segment svoje ponude razvija u smjeru koji se uspješno udaljava od improviziranog izjednačavanja „vege“ i „prilozi“ dijela jelovnika (što je još i premija spram menija koji su „vege“ izjednačavali s jelima od piletine ili ribe npr). Suvremena gastronomija Slavonije i Baranje sve je inkluzivnija i maštovitija, zahvaljujući čemu i sve brojniji posjetitelji vegetarijansko-veganskih prehrambenih navika ovdje u hrani mogu i uživati, a ne samo jesti da bi preživjeli.

Ovom vrstom ponude – nudeći jedno ili više osmišljenih vege-jela – ističu se restorani poput đakovačke „Loore“ i daljskog „Starog mlina“. U Osijeku se naročito dobro vege-pojesti može u restoranu „Lipov hlad“, ali i u „Rustiki“ i „Waldingeru“ (uključujući i njegovu slastičarnicu „Gold by Waldinger“). Na baranjskoj gastro-karti ističu se pak izvrsni vege-detalji s „Josićevog“ jelovnika. Slično vrijedi i za čepinsku „Crnu svinju“, iako se to po nazivu restorana možda na prvi pogled ne bi reklo.

Na kraju, i uz dužno poštovanje prema restoranskim delicijama, vjerojatno najzanimljivije vege-friendly iskustvo Slavonije i Baranje je ono koje ćete doživjeti „pazareći“ uz prometnice s lokalnim proizvođačima domaćeg voća i povrća. Kvalitetom vrhunski, cijenom pristupačan, a doživljajem nezaboravan, bit će to S&B veggie koji ćete sa zadovoljstvom ponijeti kući.