Nove atraktivne rute na neočekivanim lokacijama Objavljeno 09/06/2022

Nove atraktivne rute na neočekivanim lokacijama

Potrči kroz vrijeme, planinari ravnicom, bicikliraj Dunavom, prošetaj močvarom

Slavonija i Baranja privlače sve više turista koji kombiniraju rekreaciju s upoznavanjem turističke ponude krajnjeg istoka Hrvatske. Trkači, hodači i planinari željni upoznavanja još uvijek divlje i neukroćene prirode tijekom proljeća u Slavoniji i Baranji mogu očekivati mnoštvo raznolikih sadržaja.

Ne znamo „može li tko reći, gdje je put ka sreći“, ali znamo da vam možemo preporučiti puteve koji pune baterije, umivaju proljećem i – priznajemo, bili smo zločesti – pomažu u obračunu sa zimskim kalorijama. Vas od akcije pozivamo da otkrijete Našičku geo-stazu. Na sedmosatnu brdsku hodnju krenut ćete iz sadašnjosti, posjetiti srce srednjeg vijeka (crkvica u Martinu, jedina templarska građevina u RH), a završiti u 400 milijuna dalekoj prošlosti! Bez brige, staza je kružna i sigurno će vas vratiti nazad. Ako vam je pak trčanje draže, dođite na 1. utrku Našičkom Geološkom stazom koja se održava 20. ožujka te birajte jednu od tri utrke, od koje su dvije manje zapravo – dionosaurske!

Biciklistička ruta Belišće - Deer&Bike Baranja
Biciklistička ruta Belišće - Deer&Bike Baranja

Ako smatrate da bi vas izlet poput ovog iz zimskog sna odveo ravno u „muskulfiber“, tu je Podunavski pješački put trasiran. I on, doduše, kreće iz Bijelog Brda, no uglavnom je riječ o ravničarskoj poslastici. Pogled na Dunav, Aljmaš, Erdut, vinogradi, OPG-i, meza… Sreća vaša da je (staza, ne meza) duga 14 km, tj. oko 6 sati, pa ćete male hedonističke grijehe imati kako iskupiti! Za potpuni doživljaj naša je sugestija okrijepa dunavskim vinima i riječnim specijalitetima, jer bez toga nije moguća potpuna sinestezija mirisa, boja i okusa Dunava!


Biciklizam