Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Datum
26
kol
-
30
kol

Zemlja bez granica, dječji festival u Osijeku

Najveći kontinentalni obiteljski Festival Zemlja bez granica održat će se u osječkoj Tvrđi u terminu tjedan dana prije početka nove školske godine, u razdoblju od 26. do 30. kolovoza 2024. pod manifestacijskim nazivom IZAZOV(I) SVIJET.

Osijek će ponovno postati grad maštovite kreacije nečeg novog, inspirativnog, satkanog od dječjih ideja koje se povezuju u generacijskom stvaralaštvu ostvarujući interkulturni dijalog cijele zajednice. Parkovi i ulice postat će svojevrsni Snovograd gdje bivate zatečeni nevjerojatnom snagom djetinjstva, igre i mašte, utisnutih u vaša osjetila.

Od 26. do 29. kolovoza tijekom prijepodnevnih sati i u kasnijim poslijepodnevnim terminima, Tvrđa će postati vježbalište i učionica za djecu i mlade koji će kroz četiri dana pohađati izabrane radionice i zajedno s 60-ak voditelja stjecati nova znanja i vještine poput cirkuskih vještina, hodanja na štulama, izviđaštva, srednjovjekovnog kuhanja, plesnih koreografija, filmskoga make-upa, zaboravljenih pisama, crtanoga filma u kojemu su glavni likovi polaznici radionica, dječjega orkestra, vesele bolnice te starih zanata i igara.

Radionice će se prema rasporedu biti dostupne i na web stranici Festivala www.zemljabezgranica.com održavati na vanjskim i u unutrašnjim prostorima unutar Tvrđe (Ekonomska i upravna škola Osijek – mala zgrada, Gradske galerije Osijek – Galerija Waldinger, HDLU istok Osijek, Isusovačka klasična gimnazija Osijek, Zajednica tehničke kulture grada Osijeka, Stara pekara te livada oko Vodenih vrata). Svaki se sudionik-ica kroz prijavnicu koja će od početka kolovoza biti dostupna na web stranici Festivala može se prijaviti na najviše dvije različite radionice.

Najvažnije događanje Festivala je njegova završnica koja je planirana 30. kolovoza u večernjim satima kada će sve naučene vještine i sve što su izradili zajedno sa svojim voditeljima, polaznici djeca i mladi predstaviti u tzv. Snovogradu ulicama Tvrđe kada očekujemo nekoliko tisuća izvoditelja i posjetitelja.

Paralelno dok se od 26. do 29. kolovoza radionice budu održavale u Tvrđi, u predvečernjim i večernjim satima u Tvrđi će se održavati tribine, predstave i koncerti uz neizostavni food corner lokalnih ugostitelja.

Kreativno osmišljena događanja povezali smo s nekoliko tema: turizmom, komunikacijama, sportom, znanjem i djecom, a od gostiju izdvajamo Mihovila Španju, Ellu Dvornik, Ivanu Mišerić, Malajskog tapira, Krešimira Mišaka, Krešimira Sučevića Međerala + gosti iznenađenja te predstavu Casablanca Maria Battifiace i Irene Grdnić i koncerte: Veja, Dino Jelusić, Gradske bitange i Hornbox.

Iako Festival službeno završava 30. kolovoza u večernjim satima, u subotu 31. kolovoza u ranim jutarnjim satima održat će se festivalska tradicionalna utrka građana na 5 kilometara pod nazivom Jutarnja petica. I ove godine sredstva od kotizacije bit će namijenjena u humanitarne svrhe, a sve posjetitelje očekuju festivalski startni brojevi i medalje te nagrade za različite kategorije. Utrku  zajednički organiziraju Udruga Breza i Run4Fun uz podršku tvrtke bio&bio.

Sva događanja i radionice besplatni su za sve sudionike i posjetitelje.

Za više informacija posjetite www.zemljabezgranica.com


Skip to content