Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Datum
13
tra
GlazbaHrana i pićeOutdoors Objavljeno 21/03/2024

Wine Picnic u Baranji

“Wine picnic” – novi hedonistički event u Baranji pod geslom „Oaza dobrih okusa“

U subotu 13. travnja u vinskoj prijestolnici Baranje – pitoresknom i uvijek prelijepom Zmajevcu održava se po prvi puta ultimativni hedonistički event pod nazivom Wine picnic.

Kako i samo ime govori, riječ je o vinskom pikniku, a on se zbiva u vinskoj prijestolnici regije čiji naziv u izvorniku, na mađarskom jeziku glasi „Majka vina“. Naglasak će naravno, kako i samo ime sugerira biti na vinu – tom dionizijskom nektaru i najplemenitijem piću kojeg je čovjek proizveo, ali također neće nedostajati niti ostalih mirisa i okusa Baranje. To fino baranjsko vino će se sljubljivati probranim delicijama, a kao nadogradnja i zaokruživanje cijelog hedonističkog ugođaja tu će biti i glazbeni, zabavni i edukativni sadržaji.

Zmajevac je poprište brojnih događanja koje posjećuju svi oni kojima je stalo do užitka življenja, a novina kod Vinskog piknika jest to što se on održava na lokaciji dosad nepoznatoj velikoj većini posjetitelja koji su dosad Baranjsku vinsku prijestolnicu upoznavali kroz Vinski maraton i slične manifestacije. Mjesto zbivanja Vinskog piknika je kuća za odmor i rekreaciju Baranjska čarolija.

To je službeni naziv mjesta održavanja Vinskog piknika, ali odmah u startu treba naglasiti da je Baranjska čarolija puno više od same kuće. Riječ je o pravom imanju koje osim same kuće za odmor posjeduje i natkrivenu vanjsku sjenicu, te zelenu površinu veličine dva hektara sa sjenicama, ljuljačkama, trampolinom, visećom kuglanom…

U Baranjskoj čaroliji se može zaigrati i golf, jer to imanje jest nekoć primarno i rađeno za tu svrhu. Ovo imanje se ne nalazi niti u jednom od dva (najpoznatija) baranjska surduka, već na adresi Vašarište 11, na krajnjem sjeveroistoku Zmajevca. Ondje se nalazi i prostran automobilski parking, a za sve one koji žele bezbrižno uživati u vinu i njegovim čarima biti će osiguran i autobusni prijevoz na relaciji Osijek – Zmajevac.

Na Wine picnicu svoje uratke predstaviti će vinari iz oba dijela Baranje, pa će tako u startu ovaj event sa gostujućim vinarima iz Mađarske imati i međunarodni karakter. Za one koji (još uvijek) ne znaju dio Baranje koji se danas nalazi u Hrvatskoj samo je manji dio i čini jednu petinu nekad jedinstvene povijesne regije Baranja.

Zašto rosé u hrvatskom dijelu Baranje jest već standardno polusladak, a u mađarskom dijelu mora biti „suh kao kost“? i slična pitanja posjetitelji travanjskog baranjskog vinskog piknika moći će postavljati izravno samim vinarima i saznati u neposrednom razgovoru sve ono što ih zanima o vinima koje kušaju. Također uživo, pred njihovim očima spravljati će se i delicije koje će blagovati – live cooking show na baranjski način.

Ovo premijerno izdanje Baranjskog vinskog piknika tek je prvo u nizu. Wine picnic će se održavati periodično, u podjednakim vremenskim intervalima dok god to meteo uvjeti budu omogućavali, otprilike do Vinskog maratona, a svaki Vinski piknik imati će neki poseban tematski naglasak.

Više informacija: Wine picnic

Dodatne informacije: Kuća za odmor i rekreaciju “Baranjska čarolija”


Skip to content