OBŽ COVID-19 informacije
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Datum
23
ožu
FestivalGlazbaHrana i pićeIzložba Objavljeno 12/08/2022

Proljetni vašar u Karancu

Jedan od prvih pokazatelja da je proljeće stiglo u Baranju je Proljetni vašar u Karancu. Proljetni vašar je manifestacija s višegodišnjom tradicijom koja se svake godine održava u subotu prije blagdana Cvijetnice, kršćanski blagdan koji se slavi u nedjelju prije Uskrsa.

Proljetni vašar sada već tradicionalna lokacija za opskrbu zdravim i domaćim proizvodima koje će se naći na uskrsnom stolu. Na vašaru će se okupit oko 70 lokalnih proizvođača koji će za posjetitelje izložit svoje proizvode. Na sajamskim štandovima naći će se tradicionalni suhomesnati proizvodi, vina, rakije, sirevi, med i proizvodi od meda, kolači, prirodni sokovi, pletene košarice, drvene igračke, te bogata ponuda raznovrsnog cvijeća.

Proljetni vašar je idealno mjesto za gurmane, mjesto gdje se može uživati u brojnim baranjskim delicijama. Na štandovima ćete moći naći tradicionalne proizvode poput čvaraka, kulena, slanine, a pripremat će se i tradicionalna jela koja ćete moći kupiti u ugostiteljskom objektu koji će biti postavljen pod šatorom.

U ponudi su: Šaran u rašljama, čobanac, gulaš, grah u ćupu, kobasice u kotlovini.
U sklopu Proljetnog vašara svake godine se održava izbor za laskavu titulu ”PRNCEZA PUŠNICE”. Najmasnija, najslanija i najbitnije, najteža slanina bit će princeza, prva ispred svih ostalih slanina koje skrivaju baranjske pušnice.

Program:

09:00 – sajam domaćih proizvoda

–          bogata gastro ponuda: čobanac, šaran u rašljama, grah u ćupu i dr.

–          tamburaška glazba

12:00 – proglašenje ”Princeze pušnice”

–          proglašenje najljepšeg štanda


Skip to content