Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Datum
06
tra
-
26
tra

Doživljajne “storytelling” ture Osijekom

Svjetlom fenjera kroz prošlost

Uzbudljiva avantura pod nazivom “Svjetlom fenjera kroz prošlost”, donosi nevjerojatne trenutke i oživljuje povijest na način koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. U suradnji udrugom “Svjetlost Fenjera” i pravim fenjerom u ruci, prošećite ulicama starog grada Tvrđe. U pratnji turističke vodičke i glumice Nikoline Baškarad – simpatične mlinarice Eržike i njenog prijatelja ferendžije Mire kojega glumi Miroslav Kern, doznajte više o povijesti Osijeka, o životu unutar Tvrđe kao vojne utvrde, pandurima, bećarini, staroj pekari, Kužnom pilu i mnogočemu drugome.

Praktične informacije:

  • tura započinje u 19:30 sati na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi
  • “Svjetlom fenjera kroz Osijek” prošećite 13. travnja 2024.
  • više informacija o turama i rezervaciji mjesta potražite kod obrta ReActor

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Storytelling-tura-Osijekom-1024x576.jpg

Priče iz Eržikinog žrvnja & Janjine priče

Dvije zanimljive obiteljske doživljajne ture počinju u srcu grada, nedaleko gradskog korza i kina Urania, u Sakuntala parku.

Upoznajte Eržiku, mlinaricu čije će priče oživjeti. Pratit ćete ju dok vam otkriva zanimljive priče i tajne skrivene iza fasada zidova najljepših dijelova grada, Županijske ulice i Europske avenije. Provest će vas ulicama prepunim povijesti, do prekrasnog secesijskog parka u kojem vas čeka pravo iznenađenje. Na ovoj turi, Eržika će svojim pričama o ljubavi, hrabrosti i izdržljivosti oživjeti grad na način na koji ga još niste doživjeli.

Druga simpatična djevojka iz čije ćete perspektive upoznati grad je sluškinja Janja koja nestrpljivo čeka s vama podijeliti najzanimljivije priče o starom Osijeku i njegovim stanovnicima. Ova tura vodi vas kroz živopisnu priču o životu sluga i njihovih gospodara u secesijskim palačama Europske avenije s početka 20. stoljeća, dok istražujemo čari i izazove života u gradu. Janja je vesela, glasna i tiha kad treba. Dobro je informirana o događajima u kućama najpoznatijih Osječana.

Praktične informacije:

  • ture započinju u 19:30 sati u Sakuntala parku u osječkom Gornjem gradu (blizu kina Urania)
  • “Priče iz Eržikinog žrvnja” doživite 6. i 20. travnja 2024.
  • “Janjine priče” poslušajte 12. i 26. travnja 2024.
  • više informacija o turama i rezervaciji mjesta potražite kod obrta ReActor

O autorici

Nikolina Baškarad, zaljubljenica je u kazalište, knjige i pričanje priča. Svu ljubav prema kulturi i turizmu pretočila je u obrt ReActor koji se bavi uslugama izvođačkih umjetnosti. 


Skip to content