WineOS, Osijek / 28. – 29.1.2022.

KRAJEM SIJEČNJA ODRŽAVA SE SEDMI WINEOS

WineOS će u siječnju 2022. godine doživjeti svoje sedmo izdanje. Ono je trebalo biti održano prije godinu dana, ali je otkazano zbog epidemiološke situacije. Novo izdanje osječkog sajma vina, delicija i ugodnog življenja održat će se 28. i 29. siječnja u dvorani „Gradski vrt” uz poštivanje epidemioloških mjera koje su propisali nacionalni i lokalni stožeri Civilne zaštite.

Posjetitelje će dočekati 90-ak izlagačkih mjesta koja će i vinarima te ostalim izlagačima ponuditi komfor za rad s gostima, ali i za održavanje poslovnih sastanaka. U središtu pozornosti su vinari i proizvođači delicija iz vinske regije Slavonija i Podunavlje, dakle s istoka Hrvatske, a očekujemo i goste iz drugih hrvatskih regija te iz susjednih zemalja. Kao i prethodnih godina, zainteresirani će moći pratiti brojne edukativne radionice koje će iznova ponuditi nesvakidašnje priče i vina. Za vinske priče ponovno je zadužen poznati vinski bloger Željko Garmaz, a ukupno osam radionica održat će se 28. i 29. siječnja.

U dvorani će se i ovaj put naći pozornica na kojoj će se tijekom oba dana održavati kulinarski show us klopu kojega će vrhunski lokalni kuhari pripremati primamljive zalogaje te ih sljubljivati s lokalnim vinima. Ove se godine ponovno održava i gala – večera, dan uoči početka WineOS-a. Taj je događaj smješten u prostor restorana hotela Waldinger, a vina poznatih slavonskih i baranjskih vinara sljubljivat će se s hranom koju će pripremati poznati hrvatski chef Goran Kočiš.

Sajam će se oba dana održavati od 15 do 21 sat. U dvoranu će se moći ući isključivo uz predočenje važeće COVID – potvrde ili negativnog testa. Ulaznice će se prodavati isključivo na ulazu u dvoranu po cijeni od 100 kuna za jedan festivalski dan. Posjetitelji će na ulazu također moći unajmiti festivalsku čašu.

Svi oni koji nemaju valjanu potvrdu moći će se testirati uoči dolaska na WineOS. Dogovorena je suradnja s ordinacijom doktora Špiranovića pa će svi koji se žele testirati kako bi mogli ući na sajam, to moći učiniti po povlaštenoj cijeni od 50 kuna. Ordinacija se nalazi u Radićevoj ulici 54, u petak 28.1. otvorena je od 8 do 15, a u subotu 29.1. od 8 do 12 sati.

Prvo izdanje WineOS-a održano je u prosincu 2014. godine u Arheološkom muzeju u Tvrđi. 2016. i 2017. sajam je bio održan u Esseker centru, a potom je uslijedila značajna promjena. Događaj je premješten na polovicu siječnja te je peto izdanje održano u tadašnjem Muzeju okusa početkom 2019. godine. Godinu kasnije napravili smo još jedan iskorak selidbom u dvoranu Gradski vrt na više od 1900 četvornih metara izlagačkog prostora. Nakon prisilne stanke 2020. godine, sada se vraćamo u Gradski vrt s 90 izlagačkih mjesta.

Za više informacija posjetite: https://www.facebook.com/wineosfest/

Događanja

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Prethodno čitanje
Osvoji vikend u Slavoniji i Baranji / Kreativni natječaj
Sljedeće čitanje
Advent u Baranji / 15. – 19.12.2021.