DOBRO World Cup / 10.-13.6.2021.

Iako je najveći grad i urbano središte cijele Slavonije, Osijek uistinu pruža jednu toplu i ugodnu atmosferu svim generacijama, a sportaši i turistički posjetitelji uvijek mu se rado vraćaju jer pruža savršenu kombinaciju gradskog doživljaja u laganijem ritmu, bez puno stresa koji je prisutan u velikim urbanim sredinama.

Nakon što prošle godine, zbog pandemije Covida 19, prvi put od 2009. svjetska gimnastička elita nije se okupila u Osijeku, ove godine Gradski vrt ponovo će osjetiti gimnastiku.

Od 10. do 13. lipnja održati će se 12. izdanje DOBRO World Cup Osijek, jedne od etape u kalendaru Svjetske gimnastičke federacije. Na ovogodišnjem izdanju natjecanja, u olimpijskoj godini, okupit će se neki od olimpijaca, osvajača medalja na najvećim natjecanjima. U najjačem sastavu, nastupit će i hrvatska gimnastička reprezentacija.

U subotu, 5. lipnja, po predivnom sunčanom vremenu, uspješno je provedena organizacija Najduže špage u čak 6 hrvastkih gradova, a sve s ciljem najave 12. izdanja DOBRO World Cupa Osijek. Gimnastičarke i gimnastičari, ali i obični građani okupili su se u Osijeku, Čakovcu, Zagrebu, Splitu, Rijeci i Zadru i sačinili ljudsku “špagu” u ukupnoj dužini od čak 1.349m!

Ljudska „špaga“ bila je odlična najava za nadolazeće izdanje Svjetskog kupa u gimnastici – DOBRO World Cup, na koji stiže gotovo 200 sportaša iz 30-ak zemalja svijeta.

Ove godine, nažalost, gimnastička natjecanja u Gradskom vrtu neće se moći pratiti uživo. Zato će oba finalna dana (subota 12. lipnja od 13 sati, nedjelja 13. lipnja od 11,45 sati) prenositi uživo HRT 2. Signal iz Osijeka i dvorane Gradski vrt, otići će u cijeli svijet. Procjenjuje se kako je mogući doseg prijenosa čak 550 milijuna kućanstava.

Događanja Naslovnica

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Previous reading
Kup Borovik / 19.6.2021.
Next reading
Obiteljski bijeg u prirodu